Utstillingstips: Bok og film (og bok)Det er flere klassiske og nye bøker som er filmaktuelle i disse dager. Jeg håper alle får med seg Where the Wild Things Are. En nydelig adapsjon av Maurice Sendaks bildebokklassiker fra 1963. Den norske oversettelsen Til Huttetuenes land kom første gang i 1970, og er nå igjen å få kjøpt! Det er 11 år siden forrige opptrykk, så kjøp inn, for denne boka blir utlest!Alle de ville tingene er boken basert på filmen basert på boken. Forfatteren er Dave Eggers, som har skrevet manus til filmen.Alice in Wonderland av Tim Burton er også et høydepunkt for film- og bokelskere denne våren. Også denne filmen henvender seg til et publikum som er eldre enn dem den opprinnelige historien var tiltenkt. I filmen som har premiere 5. mars, møter vi Alice som 19-åring vender tilbake til den magiske eventyrverdenen hun første gang entret som barn.


Lag gjerne til en utstilling på ungdomsavdelingen

Den fantastiske Mikkel Rev basert på Roald Dahls bok, har nylig hatt premiere på norske kinoer. Den har fått gode kritikker, og passer for barn fra 7-8 år.

Percy Jackson & Lyntyven har ikke fått så veldig gode filmanmeldelser. Boka har fått langt bedre kritikker, og er en fantasyroman med utgangspunkt i gresk mytologi. Oppfølgeren er nå kommet i bokform.

En kommentar om “Utstillingstips: Bok og film (og bok)

Det er stengt for kommentarer.