Rapport fra studietur til Sølvberget bibliotek og kulturhus

Ingunn Glæserud fra Østre Toten folkebibliotek fikk stipend av NBF Barn og unge for å dra til Sølvberget bibliotek og kulturhus. Her er hennes rapport.

Hei!
Stipendet jeg ble tildelt på 5000 kr ble benyttet til studietur til Stavanger og Sølvberget
bibliotek og kulturhus 14.-16.november 2018.

Selv om det ikke var noen konferanse eller seminar disse dagene jeg besøkte Stavanger, ble jeg veldig godt mottatt av de ansatte på Sølvberget. For et fantastisk bibliotek og kulturhus! Dette var virkelig et pulserende sentrum i byen, samtidig som det var en rolig og fint.

Her fantes det meste under ett tak. Jeg fikk fin og interessant omvisning og orientering av Sylvi Moland Johansen (koordinator team læring og formidling). Jeg hadde også gode fagprater med flere av de ansatte i barn- og unge-seksjonen, og fikk høre og lære mye om deres litterære arbeid og arrangement .

Jeg deltok også på to kveldsarrangement som Sølvberget holder ukentlig, nemlig Smartere sammen: Kodeklubb for nybegynnere  og Smartere sammen: Åpent verksted (Makerspace). Kodekvelden var veldig godt besøkt med et 20-talls barn sammen med voksne. Åpent verksted hadde kun en deltaker den kvelden jeg var der, så det viste jo at også store bibliotek i bykjernene har litt forskjellige respons på sine arrangement.

Tusen takk igjen, for at jeg fikk reise på studietur!

Ingunn Glæserud
Østre Toten folkebibliotek